wait please
شکیبا باشید
Loading
Loading
حاج حسن عباسی (بزرگ مرد صنعت چاپ ایران )

حاج حسن عباسی یکی از پیشکسوتان صنف چاپ و تکثیر بوده که در عرصه های گوناگون به ویژه امور خیریه خدمات بزرگی را در این مرز و بوم انجام داده اند. بزرگمردی که در عرصه صنعت چاپ و فرهنگ، زبانزد خاص و عام بود به خوبی دریافته بود فرهنگ و دانش ایران زمین به مجاهدت های وی در عرصه های گوناگون به ویژه تحصیل کودکان به شدت نیازمند است.

حاج حسن عباسی متولد پنجم دی ماه سال 1311 در شهرستان خمین از توابع استان مرکزی بوده و در دوران نوجوانی برای کار از خمین به تهران آمد. وی در همین دوران به انجام امور کارگری در بازار پرداخته و چندین سال را به همین منوال سپری نمود.

حسن عباسی جوان، در همان سال ها به پیشنهاد یکی از بازاریان وارد کارخانه دخانیات شد و در آن جا در کنار سایر کارگران مشغول به کار گشت. مدتی گذشت تا توانست مورد توجه یکی از مشتریان قرار گیرد و به مرور وارد حوزه ی چاپ و تکثیر شد. چاپخانه ای که وی در آن کار می کرد در زمینه ی چاپ قبوض و رسید برای خشکشویی ها و کوره های آجرپزی فعالیت می کرد. پس از مدتی کار در این چاپخانه، وی که جوانی برومند بود از علاقه ی خود به صنعت چاپ مطلع شد و تصمیم گرفت این شغل را ادامه دهد اما هنوز مسیر طولانی پیش رو داشت.

بعد از چند سال کار در چاپخانه و تسلط بر نحوه ی کار و برخورد با مشتریان، در سال 1331 و در سن بیست سالگی موفق شد در بازار سلطانی چاپخانه ی خود را با نام چاپخانه ی عباسی افتتاح کند.

وی اولین تولید کننده تقویم و سالنامه در ایران بود که هم اکنون با نام چاپ عباسی میان مردم و کارفرمایان معروف شده است. عباسی جوان که در آستانه ی میانسالی بود پس از موفقیت در زمینه ی چاپ سالنامه و سررسید، حوزه ی کاری خود را گسترش داد و تولید انواع سررسید و دفاتر مالی و امور چاپی را به فعالیت های پیشین چاپخانه ی عباسی اضافه نمود.
 

عباسی و چاپ عباسی

اما لازم به ذکر است سال های حیات حاج حسن عباسی به موفقیت های کاری وی محدود نمی شود. او در تمامی سال های زندگی اش یکی از معتمدین محل بود و چه در بازار و چه در محل سکونتشان به عنوان امین پیر و جوان، بزرگ و کوچک شناخته می شد.

 از صفات بارز حاج حسن عباسی می توان به آن اشاره نمود که ایشان هرگز نسبت به امور پیرامون خود بی توجه نبودند. از زمانی که در سن 20 سالگی چاپخانه ی خود را تاسیس نمودند تا سن 86 سالگی که دعوت حق را لبیک گفتند همواره از فعالان امور خیریه بودند بدون آنکه اسمی از ایشان منتشر شود. زیرا معتقد بودند کار خیر باید مخفی بماند.

حاج حسن عباسی در سن 81 سالگی به علت بیماری نابینا شدند و در 17 آبان ماه 1397 مصادف با شهادت امام رضا(ع) در سن 86 سالگی دعوت حق را لبیک گفتند و به دیار باقی شتافتند.

در ادامه با تعدادی از امور خیریه ی حاج حسن عباسی در دوران حیاتشان آشنا می شویم:

  • ابداع نهضت مدرسه سازی صنعت چاپ به عنوان مجری انجمن اسلامی صنف چاپ
  • تلاش و پیگیری های مستمر، در طی بیست و اندی سال در زمینه ی ساخت مدارس در مناطق محروم و ساخت تعداد ۷۴ مدرسه در اقصی نقاط ایران همزمان با هشت سال جنگ تحمیلی
  • تاسیس صندوق قرض الحسنه صنف چاپ، برای احیای سنت حسنه قرض و کمک به همکاران صنفی (بعد‌ها با وسعت دایره ی خدمات، فعالیت صندوق به ۳ شعبه افزایش یافت و افراد خارج از صنف هم از خدمات آن بهره‌مند شدند.)
  • خیر نمونه ی مدرسه ساز در دوره ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد
  • تهیه ی یک عدد مینی بوس برای مدرسه معلولین همدان (شهرستان تویسرکان)
  •  تلاش‌های شبانه‌روزی در کنار یاران انجمن اسلامی در زمان جنگ ایران و عراق و اقدام به جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی در پشت جبهه‌ها و ارسال آ‌ن‌ها به خطوط مقدم
  • ارسال چهارده سری کمک‌های کالایی به جبهه‌ها
  • خرید ۶۰ دستگاه موتور سیکلت، ۵ دستگاه مینی‌بوس و ۱۴ دستگاه آمبولانس در دوران جنگ
  • چاپ و صحافی ۱۱۰ میلیون پاکت‌نامه مخصوص رزمندگان که توسط تعداد زیادی از همکاران هم صنفی ایشان به طور خلاقانه‌ای طراحی شده بود.
  • تاسیس خیریه محبان الصادق(ع) توسط ایشان و یاران دیرینه‌اش در انجمن اسلامی. (این خیریه آوردگاه دیگری برای ایشان بود که به جلای روح خود مشغول شوند. با تاسیس این خیریه منشاء خدمات بی‌شماری شدند که تعداد آن از شماره و اشاره خارج است.)

حاج عباسی چاپ عباسی

حاج حسن عباسی در عرصه ایثار و از خودگذشتگی و خدمت به خلق خدا که همانا برابر خدمت در پیشگاه خدا و حتی بالاتر از آن بود از هیچ کمکی دریغ نکرد. این بزرگ مرد در زدودن دامان کودکان و نوجوانان این مرز و بوم از بلای عظیم جهل و بی سوادی‌ نقش بزرگی ایفا کرد. چرا که به خوبی می دانست آفتی که به علت بیسوادی در آینده دامان جامعه را می گیرد غیر قابل جبران است. بنابراین اجازه نداد محدودیت های محرومیت، امکان تحصیل و علم آموزی را از کودکان سلب کند.

روحش شاد و یادش گرامی...

 

گروه پارکر لطیفی مرجع تخصصی فروش و تعمیرات نوشت افزار در ایران

گروه پارکر لطیفی با ارائه ی برترین و معتبرترین برندهای نوشت افزار دنیا، و ارائه ی خدمات پس از فروش آن ها، این امکان را برای مشتریان خود فراهم آورده است تا صاحب بهترین ها باشند و با خاطری آسوده درباره ی کیفیت و اصالت نوشت افزار مورد نظرشان، به خرید آن ها بپردازند.

 

شماره تماس با شرکت: 02166702832 (10 خط)
آدرس شرکت: خیابان جمهوری، خیابان بابی ساندز، پلاک 2 و 4 ، پارکر لطیفی
ساعت کار فروشگاه:  09:00 صبح لغایت 14:00 و 16:00 عصر لغایت 19:30
مدرک عضویت در انجمن صنفی کسب و کار اینترنتی فروشگاه اینترنتی پارکرلطیفی
مدرک ساماندهی فروشگاه اینترنتی پارکرلطیفی
Bank Pasargad
© کلیه حقوق معنوی وب سایت متعلق به گروه نوشت افزار پارکر لطیفی می باشد. طراحی شده توسط طراحی فروشگاه اینترنتی داتک
شکیبا باشید ...